ET BIDRAG TIL JUL

I Grane og Hattfjelldal

Selv om jula er ei fin og koselig tid, kan den også oppleves som vanskelig og tung for mange. Enten man sliter med ensomhet, dårlig råd eller andre utfordringer, er det ikke like lett å gå gjennom høytiden med glede og hygge som de fleste andre.I Grane og Hattfjelldal kommune ønsker vi at de som føler de sliter i jula skal få en bedre høytid. Derfor setter vi i gang en innsamlingsaksjon for denne målgruppen.

GRANE

Ved Coop Grane blir det i perioden 22 november-22.desember satt ut en handlevogn hvor de som ønsker kan gi matvarer, klær, leker eller en annen gave ved å legge dette i vogna. Det som blir samlet inn blir så delt ut til familier og enkeltpersoner som har meldt seg og som ønsker ei handsrekning eller litt ekstra hjelp og ressurser til jul.

Privatpersoner og bedrifter kan også støtte ved å gi pengegaver til formålet via kontonr: 4516.23.25950.

Det er også anledning til å gi en gave ved å legge denne under juletreet på frivilligsentralen. Vi ber om at gaven merkes med hvem gaven passer for, feks. «Gutt 8-10 år» eller «Voksen dame».

Føler DU at du ønsker litt hjelp og støtte i juletida i form av matvarer eller gaver, kan du kontakte Anna Koldal, tlf. 97147649 eller Wencke Halland, tlf. 95 33 10 81.

ALLE kan ta kontakt, uansett hvor stort eller lite behovet er – ingen skal ha det leit eller trasig på julaften eller i jula. Henvendelsene behandles konfidensielt.

Tiltaket er et samarbeid mellom Grane Frivilligsentral, Grane pensjonistforening, Grane menighet og Grane kommune, folkehelse.

HATTFJELLDAL

Privatpersoner og bedrifter kan støtte ved å gi pengegaver til formålet via kontonr: 4530.29.26682

Føler DU at du ønsker et bidrag til julefeiringen, kan du kontakte en av oss innen 15.desember.

Anne-Margrete Simonsen tlf. 975 09 142
Anna Koldal  tlf. 971 47 649
Mette Hagen tlf.412 11 157

«Et bidrag til jul» er et samarbeid mellom Hattfjelldal menighet og barnevernet.

JULAFTEN FOR ENSLIGE

For de fleste er julehøytiden noe man ser frem til og gleder seg til, men undersøkelser viser dessverre også at mange gruer seg til jul. Årsaken til at en del gruer seg er ofte til stede hele året, men at julen blir som et forstørrelsesglass, det som er vanskelig, blir gjerne vanskeligere. Flere opplever ensomhet, og denne følelsen kan bli forsterket rundt høytider, når det gjerne er vanlig å samles med familie og venner.

«Et bidrag til jul» har arrangert julaften for enslige i Hattfjelldal de to siste årene. Frivillige har stilt opp og bidratt til at enslige kunne spise julemiddag i felleskap med andre.

Vi ønsker ikke at noen skal oppleve at de MÅ sitte alene på julaften!

I samarbeid med Kafé Hatten kan vi få til et arrangement for enslige på julaften, men det avhenger av om vi har frivillige som kan hjelpe til fra kl.12.30- ca.16.00

Kan DU stille opp noen timer på julaften?
Ta kontakt med Anna Koldal på tlf.97147649 innen 1.desember